Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Carta oberta als CIUTADANS de CATALUNYA

|

- Publicitat -

Estimats compatriotes,

M'adreço a tots vosaltres, encara emocionat i corprès, després de saber que el proper diumenge, 9 de novembre de l'emblemàtic 2014 se celebrarà el referèndum per a la independència del nostre país. Data històrica per ser la caiguda de l'ignominiós i indignant Mur de Berlín. Simptomàtic, oi? A més, com bé apunta en Xavier SALA i MARTÍN, en anglès la data s'escriu 11/09, és a dir l'onze de setembre!  I, a més, és la festivitat de l'Almudena, patrona de la ciutat de Madrid. Curiós, oi? Els hi aigualirem l'onomàstica celebració per sempre?

Publicitat

Efectivament, l'anunci que avui ha proclamat el president Artur MAS de l'acord del Pacte pel Dret a Decidir dels cinc partits i coalicions polítiques (de postures ideològiques de gestió de polítiques públiques i socials tan diferents com Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa – Els Verds, Esquerra Unida i Alternativa i Candidatura d'Unitat Popular) en data, procediment i pregunta que esdevindran de ben segur històrics ha estat un cop de destral definitiu a un estat de les autonomies caduc. Estic plenament orgullós que, per una vegada, s'hagin deixat de banda les estratègies i tàctiques partidàries i s'hagi apostat clarament en els ciutadans del Principat pensant en el bé del país. A Madrid no s'ho esperaven!

Catalunya s'ha carregat avui l'estat espanyol tal i com l'entenen la vella guàrdia ultra-dretana castissa. A partir d'avui ha començat el compte enrere per a la llibertat nacional del poble català. Avui s'inicia la fase final per a restablir les Constitucions i Llibertats que ens van ser sostretes pel Decret de Nova Planta, i d'altres disposicions legals concordants, l'11 de setembre del 1714.

No hi ha res que l'estat espanyol pugui fer per aturar allò que és imparable. El fet que més de 90 diputats donin suport a l'acord més important del parlament de Catalunya des de la restauració de la Generalitat el 1977 fa que, a ulls del món, sigui impossible dir que no a una proposta democràtica, cívica, pacífica i lliure. Estic del tot segur que molts diputats del Partit dels Socialistes de Catalunya faran costat a la moció d'una proposta de referèndum del tot digne, plural, inclusiva i clara. A en Pere NAVARRO se li girarà més feina. Ells s'ho faran i l'electorat li passarà factura.

Potser el govern del Partido Popular ho voldrà dur al seu Tribunal Constitucional. Segurament s'iniciaran campanyes de boicot contra els productes de casa nostra. Sentirem declaracions que incitaran directament a l'odi contra tot allò que soni català. Estigueu ben atents. Segur que ens cal encara molta lluita per endavant per defensar la dignitat nacional de Catalunya. Cal vigilar! Però si tots units fem força… no hi ha res que el poble de Catalunya no pugui assolir!  Recordeu, en cas de poder-se celebrar, cal votar SÍ i SÍ. Generacions d'avantpassats nostres ens contemplen!

Una abraçada ben forta!

Un patriota il·lusionat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut