Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Pablo Llanera, un burgalès cridat a posar seny al conflicte català

|

- Publicitat -

El magistrat Pablo Llanera ha estat president de l’Audiència Provincial de Barcelona. Ha viscut l’auge i caiguda del pujolisme, el maragallisme i ha estat observador silent dels esdeveniments del tsunami a l’oasi català, de la bombolla immobiliària i de la crisi del “totxo”. Té coneixement dels fets polítics, de la corrupció i també de les clàusules terra i dels desnonaments. També des de Madrid ha copsat l’ambient, ha llegit els resums de premsa del Consejo General del Poder Judicial amb editorials d’Ok Diario, La Razón, ABC, El Mundo, El País, La Vanguardia, i tot el serial engegat per El Periódico contra el major dels Mossos.

El bon jutge ha de ser observador, reflexiu per poder formar una convicció i explicar-la de manera coherent amb la realitat que li pertoca viure i jutjar. L’article 6 del codi civil espanyol és el que fa més de 100 anys que diu com ha d’actuar un jutge: “Les normes s’interpretaran segons el sentit mateix de les seves paraules, en relació amb el context, els antecedents històrics i legislatius, i la realitat social del temps en què han de ser aplicades, atenent fonamentalment a l’esperit i finalitat d’aquelles.”

Publicitat

Aquest és el perfil que tothom pot afirmar del magistrat Pablo Llanera que ha estat designat pel Tribunal Suprem per ser l’instructor del “cas procés”. Ara Llanera té el deure de…

(Continua a la pàgina www.irreverent.cat)

Publicitat

Opinió

Minut a Minut