Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La bona política

|

- Publicitat -

Parlàvem aquest matí, tot esmorzant, amb en Carles Móra, l'alcalde de la consulta sobre la independència d'Arenys de Munt i comentàvem que l'expressió: “la política fa fàstic” no és certa per a tota la política. La política és magnífica, apassionant, necessària i plena de possibilitats. Només hi ha una política que fa fàstic i és una determinada política però, per sort, no inclou a tota la política que es fa.
Arreu i des de diferents colors polítics podem trobar persones compromeses, ètiques, generoses i constructives que es dediquen a millorar les condicions de vida dels seus conciutadans i a canalitzar els seus anhels.
Llegeixo al diari ARA d'avui una entrevista a l'alcaldessa de Sta Coloma de Gramenent, Núria Parlon i hi trobo alguns elements d'aquesta bona política:

-Idees clares i objectius definits: No sé quants punts té el pla d'acció municipal però els té condensats en tres eixos. Molts ajuntaments tenen el PAM (Pla d'acció municipal) com a un llistat d'objectius diversos i a vegades contradictoris però no articulats amb uns pocs eixos prioritaris. Diu que el grau de compliment del pla d'acció municipal és de més del 90%.

Publicitat

-Oberta a la participació: Té majoria absoluta i celebra les juntes de govern obertes a l'oposició. La convocatòria dels ciutadans a la participació és la clau de la trasparència i la garantia que el govern no perd contacte amb la voluntat de la població que representa. L'oposició és formada per ciutadans que han pres un compromís polític i s'han presentat en unes llistes per a servir la població. Que qui té el pode,r amb majoria absoluta, els obri les portes de les juntes de govern vol dir que té molts clar el seu compromís amb la participació.

-Treball en equip: A l'entrevista l'alcadessa s'autodefineix com a pacífica i que treballa en equip. Molts ajuntament es constitueixen en petits departaments estancs on cada regidoria va al seu aire i administra la seva part del pressupost. No hi ha participació política si no hi ha capacitat de treballar en equip.

-Compromís, coherència i militància: Quan s'està al poder és quan es pot veure fins a quin punt les proclames del programa electoral són pura propaganda o són fermes conviccions. Molts detalls de l'entrevista permeten veure que en l'alcaldessa hi ha compromís i coherència: compra pública ètica, militància activa a l'associació Sufragistas (alguns polítics utilitzen les entitats per a projectar-se i després, quan són al poder, abandonen la militància), vegetarianisme compromès….

-No acumulació de càrrecs: Diu, a l'entrevista, que no va voler repetir de diputada per centrar-se en l'alcaldia. Una mostra de tenir clares les prioritats i les possibilitats (No es pot servir bé a dos senyors).

Resumint, fan més soroll les corrupteles i les males pràctiques però, si mirem bé, trobarem molt bona política a tots els colors de l'arc polític.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut