Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sumes que resten

|

- Publicitat -

En política les sumes sobre el paper de vegades són restes a les urnes. Sembla que això és el que ha passat amb la coalició Izquierda Unida i Podemos. Després de malbaratar una oportunitat de desplaçar el govern de Rajoy (el més votat i el més vetat) van creure que aquesta coalició els permetria ser els més votats de l'esquerra. Algun dia s'haurà d'analitzar la responsabilitat del PSOE en aquesta incapacitat de desplaçar Rajoy.

Als pobles les llistes independents que treuen bons resultats són cobejades per molts partits polítics. A Arenys de Munt 2000 també ens va passar. La primera poposta ens va arribar d'IC-V que reconeixien haver-se equivocat presentant una llista postissa a Arenys de Munt només per a arreplegar vots de cara al Consell Comarcal. Vista l'escandalosa forma com es repartien les subvencions des de la Generalitat i des de la Diputació ens va semblar que tenir una paraigües i accedir a la informació puntual de les subvencions podia beneficiar a Arenys de Munt. Vist, també,  que aquesta vinculació no perjudicava ningú (a Arenys de Munt no hi havia cap grup local d'IC-V) i ens permetien mantenir el nom i l'absoluta independència a més de representació al Consell Comarcal, vam acceptar el tracte. (La màxima representació que ha tingut Arenys de Munt al Consell Comarcal és la vicepresidència de Xavier Oller, fruit d'aquest pacte amb IC-V.
Posteriorment ERC es va apropar a nosaltres i ens oferia que fóssim la seva representació a Arenys de Munt. Per fer-ho estaven disposats a carregar-se el seu grup local cosa que no vam acceptar de cap manera.
A finals del mandat 1999-2003 va ser Convergència que ens va fer la proposta de donar-nos el mateix tracte que ens donava IC-V i ens oferia la seva gent per a fer una llista única que decidíem nosaltres pel que fa a l'ordre. La frustració del primer mandat veient com érem discriminats amb les subvencions ens ho va fer valorar. CiU estava al govern de la Generalitat.
Vam convocar una assemblea d'afiliats i simpatitzants i es va fer una votació secreta en paper i va sortir que no. A les municipals vam obtenir 7 regidors (majoria absoluta) i CiU 2. Algú pot pensar que junts haguéssim obtingut 9 regidors del 13 que composaven el Ple?
L'assemblea va deixar oberta la col·laboració amb CiU però no va acceptar fer una llista única.
Aquella mateixa tardor a les eleccions al Parlament es va formar el primer tripartit cosa que ens va posar en bona posició per a rebre subvencions… i les vam rebre. Així van les coses i tot pot anar de la decisió d'una assemblea.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut