Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Mas Sí, Mas No? És la independència ARA!

|

- Publicitat -

La maquinària espanyola de destrucció massiva de les institucions catalanes i del sistema de partits de l’independentisme parlamentari s’ha posat en marxa sense compassió. No faran presoners, es cerca la destrucció total de la minsa autonomia que es conserva i el desgast absolut dels partits que avui representen l’independentisme.
 
Es cerca que, a mig termini, pugi al poder una alternativa unionista a Catalunya després del desgast que comportarà, si es constata,  la inoperativitat de la majoria independentista en no gosar proclamar la independència i en no poder, ni tan sols,  garantir l’autonomia de Catalunya. L’unionisme no farà la independència però prometrà tornar la minsa autonomia, això sí, lleial a Espanya. Si l’independentisme al Parlament no proclama la independència en les properes setmanes la visualització de seva inoperativitat serà absoluta, ja que ni tan sols servirà per salvar l’autonomia. El Pla Ibarretxe va portar a un govern PSE-PP.  Si aquí no es proclama la independència en les properes setmanes, la decadència que viurà la política catalana portarà a la decepció d’amplis sectors de l’independentisme i al reforçament d’una alternativa espanyolista.
 
El debat Mas sí, Mas no ha quedat superat pels esdeveniments. Estem davant un atac sense precedents a les institucions catalanes i cal respondre en conseqüència. Junts pel Sí i la CUP han d’oblidar-se del debat d’investidura i pactar una data propera de proclamació de la independència i cridar la ciutadania i l’ANC a la mobilització popular. Cal posar en marxa una revolució democràtica amb tota la seva potència i prendre el control del territori, de la hisenda i de les infraestructures estratègiques.
 
L’Estat espanyol portarà a terme una estratègia ben dissenyada. Pagarà amb comptagotes les factures de la Generalitat, provocant l’increment del deute i, per tant, assumint el control total de les finances de la Generalitat, per molt de temps. No farem net en dècades.  S’asseguren així una intervenció a llarg termini per destruir qualsevol futur govern catalanista. El que estan fent va molt més enllà d’una conjuntura com l’actual. Esdevé un mecanisme de control estructural.
 
Hem de portar el debat cap a posar data propera a la independència. Llavors  la CUP ja no ha de votar cap més investidura  i Mas continua de president com vol JxSí. La CUP només ha de votar la proclamació de la independència, i, en aquesta qüestió, els 72 diputats hi estan d’acord.  El concepte president en funcions ha quedat superat. Si com diu Mas l’autonomia s’ha acabat, ell ja no és president en funcions de cap autonomia.  Mas sí, Mas no? És un debat superat. Independència sí o no a curt termini, dignitat sí o no, autoestima sí o no, futur sí o no, aquesta és la veritable prova de foc que l’actual classe política té al davant.

Uriel Bertran  
 
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut