Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Dissabte 28 gran manifestació per la llengua basca

|

- Publicitat -

Kontseilua ha convocat una manifestació a favor de la llengua basca que se celebrarà el 28 de febrer a Donostia-Sant Sebastià. El lema de la mobilització serà 'Oztopoen gainetik, Euskara biziko gara' (Superant els obstacles, viurem en euskera). Han declarat que són euskaltzales perquè estan disposats a superar tots els obstacles que se'ls presenten, i perquè també estan preparats per a donar suport i aplaudir les mesures a favor del basc. 

“És dolorós veure per part d'alguns, per part d'autoritats aliens, el seu afany incessant per ofegar les ganes de viure l'euskera, per deixar-ho gairebé moribund”, segons Kontseilua. Reclamen que “ja és hora que els diguem que els seus ordres no són legítimes, perquè mostrem la nostra ferma intenció de voler viure en la llengua pròpia de la nostra poble”.

Publicitat

No obstant això, Kontseilua ha subratllat que el poder viure en euskera no està només en mans dels ciutadans. “Si volem viure en basc, és necessària la complicitat dels ciutadans i les institucions. Si advoquen per prendre mesures i donar passos endavant, anirem de la mà. Volem aprofitar aquesta oportunitat per felicitar aquells que decideixen seguir endavant tot i els obstacles i per animar a la resta de les institucions a donar passos en aquest camí. No els deixarem sols i farem junts davant els obstacles “.

Kontseilua és el Consell dels Organismes Socials de l'Euskera. Hi formen part 46 entitats que treballen per la normalització de la llengua basca. Creat l'any 1997, el “Consell” ha estat protagonista de grans accions per la normalització com la campanya “Bai Euskarari” o la creació del Behatokia, Observatori pels drets lingüística establert l'any 2001 o l'Euskararen telefonoa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut