Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Jornades de Nacions Sense Estat a Còrsega

|

- Publicitat -

Les jornades internacionals de nacions sense estat, com cada any, se celebren a la població corsa de Corti. Arriben a la 29ª edició acollint diverses delegacions nacionalistes i reclamant l'amnistia pels presos polítics corsos. 

El dia 6 d'agost es realitzarà el debat internacional amb les delegacions. Serà seguit d'un debat sobre la repressió al moviment nacional cors amb les sectorials sindical, de joves, dels presos i drets humans. 

Publicitat

Diumenge es debatrà el projecte de l'Europa dels pobles. L'acte comptarà amb una delegació catalana com a exemple paradigmàtic de la proposta d'una nova Europa basada en l'autodeterminació nacional. Serà seguit d'un debat sobre la construcció nacional corsa que comptarà amb el president del parlament cors, Jean Guy Talamoni, i el del govern cors, Gilles Simeoni. 

El darrer debat de les Ghjurnate serà sobre el principal moviment independentista cors, organitzador de l'esdeveniment, Corsica Libera però comptarà també amb d'altres representants polítics com ara el secretari general del Partit de la Nació Corsa, de caràcter autonomista.

Un dels principals grups de polifonia corsa, L'Arcusgi, tancarà les jornades amb un concert de franc que dóna el toc cultural a una trobada amb alt nivell polític.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut