Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Empat sense gols per acomiadar la primera volta

|

- Publicitat -

L'Europa ha tingut ocasions per avançar-se durant el partit, però la Pobla, amb més possessió, hauria pogut decidir als instants finals
 

Eren dos equips amb dinàmiques totalment oposades. La Pobla feia cinc partits que no guanyava i l’Europa venia de vèncer el líder, però tots dos s’han acabat enduent el mateix tros de pastís cap a casa: un puntet, que és més satisfactori pels de Gràcia que no pas pels pobletans. Tot i aquesta fam de victòria, després d’haver aconseguit només tres punts dels últims quinze, els locals han començat dominant en els primers impassos de partit però sense arribar a l’àrea rival, més enllà d’alguna rematada intranscendent. Si el teu equip té la pilota l’altre no pot marcar, però seguir aquesta divisa no és suficient per un equip que no pot deixar escapar punts a casa.

Publicitat

Mentrestant, l’Europa pressionava força a dalt, per veure si podia caçar alguna pilota en zona compromesa, aprofitant el joc de toc que acostuma a practicar el filial del Nàstic, i anava avisant també amb ocasions més clares que els locals. La primera ha estat al minut 12, però la més perillosa d’aquesta primera part ha arribat al 32’, quan Madero ha hagut d’evitar llançant-se a terra una rematada que podia haver acabat al fons de la xarxa. Venia d’un contraatac, un dels punts dèbils dels grana, que ha acabat amb una centrada per banda dreta i una rematada molt ben tapada a la frontal de l’àrea petita.
 

El final del primer temps s’ha saldat amb una ocasió més per cada equip, quan al cap d’uns minuts un fora de joc ben just ha anul·lat una rematada d’Óscar Muñoz, força actiu fins al moment de la substitució, que havia fet sortir el porter a buscar la pilota. Al 43’, quatre minuts després, ha arribat la primera oportunitat de certa consistència de la Pobla, que tot i això ha deixat els visitants desitjant el descans. Ha estat en un córner assajat, des de l’esquerra, quan Juli ha vist com li venia la pilota i, al segon pal, l’ha empalmat per deixar-la a les cames de Casanova i que aquest, a la frontal de la petita i envoltat de jugadors, connectés un xut que, finalment, ha aconseguit de treure un defensa un parell de metres més endavant.
 

Així s’ha arribat a la mitja part, i sense canvis i sense temps per adonar-se’n l’Europa ha tingut el que probablement ha estat la millor jugada del partit fins al moment. En una centrada per banda esquerra (avui totes dues força actives), Delmàs ha recollit una pilota al segon pal que tingut temps per controlar i preparar-se, però quan el defensa que no ha aconseguit tallar-la ha rectificat la seva posició, ha executat un xut massa creuat que que el públic ja veia dins, perquè es trobava gairebé a l’àrea petita, però que no ha aconseguit estrenar el marcador. A partir de llavors a tornat el futbol de la Pobla, de possessió, de creació, però sense arribades clares a porteria rival. Era l’Europa qui estava més a prop del gol, tot i no controlar gaire el partit.
 

Hi ha hagut un parell d’avisos, un de cada equip, als minuts 63 i 66, però han estat més per desencert dels seus respectius porters que no pas per mèrits dels davanters. Al 73’ també l’Europa ha sortit a la contra, en una jugada que es veia que en podia sortir alguna cosa, però els jugadors no s’han entès a l’hora de fer l’última passada. I no ha estat fins al cap d’un quart d’hora, quan el partit semblava que acabaria sense pena ni glòria, que han vingut les ocasions de veritat d’aquesta segona part. Els locals confiaven en el gol a les acaballes que tant bé els ha anat altres vegades, però en aquesta la sort els ha girat l’esquena.
 

Des del 87’, quan Fran Carbia ha tingut la primera, fins que s’han esgotat els tres minuts del temps de descompte, s’han viscut uns moments d’intensitat màxima, agraïts per l’espectador. Potser la de Fran ha estat la més clara, amb un xut des del punt de penal que el porter visitant ha salvat amb una molt bona actuació. Després ha vingut la rèplica de l’Europa, amb un xut fort però més bonic que perillós de Javi Lara des de fora de l’àrea. A la jugada següent, ha estat Oribe (avui més apagat del que és habitual) qui ha penjat una pilota a l’àrea que s’ha passejat fins que Rafa Leva ha aconseguit allunyar-la amb la mà, estirant-se a terra perquè ja hi havia un parell de rematadors grana preparats per introduir la pilota a la porteria escapulada. I, just abans que l’àrbitre fes sonar el xiulet, l’Europa encara ha pogut trepitjar àrea rival i crear expectació fins al final.
 

Ningú, però, ha aconseguit el gol, tot i que els graciencs l’han buscat més durant tot el partit. Encara que la Pobla potser ha posat més emoció als minuts finals, el cert és que fins al minut 87 havia creat una única ocasió amb cert perill, un rendiment insuficient per un equip que vol estar a dalt. A l’Europa ja li va bé un punt a camp contrari, en un dels camps més complicats de la categoria, perquè tot i que el Cornellà li ha pispat la segona posició queda a sis punts del quart i a set del cinquè, obrint una mica d’escletxa a la taula. En canvi, tot i que amb aquest empat els pobletans continuen a cinc punt de la zona de promoció, a causa d’aquesta possible escapada dels tres primers l’última plaça de promoció s’encareix, i al final de la primera volta de lliga, al vuitè lloc de la classificació, veuen que tindrà rivals molt durs de pelar.

Fitxa tècnica

  • CF Pobla de Mafumet: Varo; Madero, Cunill, Mozo, Èric Via; Juli, Serra; Oribe, Kako (Ernest, 83′), Marc Vernet (Fran Carbia, 54′); Casanova.
  • CE Europa: Rafa Leva, Edgar, Victor Duran, Cano, León; Valderas, Guzmán, Javi Lara; Camacho, Óscar Muñoz (Epitie, 53′) (Diego F., 81′) , Delmàs (Ramon Rovira, 61′).
  • Gols: No n’hi ha hagut.
  • Àrbitre: Oliva Bueno. Ha mostrat targeta groga al local Oribe (75′) i als visitants Delmàs (33′) i Javi Lara (79′).
Publicitat

Opinió

Minut a Minut