Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Condemna a la reforma del ministre Wert

|

- Publicitat -

 
Des de Veu Pròpia ens sumem a la condemna generalitzadarealitzada per la societat catalana a la nova Llei d'Educació proposada pel Ministre José Ignacio Wert. Aquesta llei és un atac frontal al sistema d'immersió lingüística, que sense ser perfecte, ha facilitat el coneixement de la llengua catalana a moltes generacions de persones que no la tenien com a primera llengua, alhora que es garantia un coneixement correcte de la llengua castellana.
 
Denunciem que aquesta Llei respon a una voluntat política recentralitzadora per part de l'Estat espanyol, un estat que considera que hi ha llengües de primera (el castellà, d'obligatori coneixement per tothom) i de segona (el català, el basc, el gallec, l'aranès, l'aragonès, l'asturià). Un Estat espanyol que reafirma la voluntat de mantenir la discriminació existent sobre els ciutadans no castellanoparlants, ja que només es reconeix el dret de fer servir el castellà en tot l'estat car tothom està obligat al seu coneixement. Un Estat que amb aquesta legislació reafirma la voluntat de continuar imposant el castellà sota la mentida de que és la “llengua comuna de tots”.
 
Nosaltres, com a persones que no hem tingut el català com a primera llengua, que parlem castellà, portuguès, amazhig, àrab, anglès, francés, urdú, fang i tantes altres llengües però que hem fet nostre el català en tant creiem que ha de ser el punt de trobada i nexe d'una societat cada cop més diversa, volem fer un posicionament clar en defensa d'una escola pública, catalana i que faci servir el català com a llengua vehicular sense que això sigui cap impediment per l'aprenentatge de moltes altres llengües. Per això fem una crida a no acatar aquesta llei que ataca l'us social del català, però que també és una nova agressió a un sistema educatiu públic, equitatiu i de qualitat.
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut