Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Catalunya és una Nació i la seva llengua el català!!! I una sola bandera: la BANDERA CATALANA!!!

|

- Publicitat -
A veure si d’una vegada els hi queda clar a tota aquesta colla de busca raons en qüestions de la llengua catalana i castellana a Catalunya, mitjans de comunicació inclosos:

qualsevol persona de Catalunya o d’Espanya que vulgui aprendre una llengua que no sigui l’habitual en la qual s’expressa, ha de matricular-se en una escola d’idiomes previ pagament de la corresponent quota de matriculació o, si s’escau, pagar el rebut setmanal o mensual a la dita escola d’idiomes.
L’assumpte està més clar que l’aigua! Si a les persones espanyoles que viuen a Catalunya, no els dóna la gana d’aprendre el català (de franc) donat que és la llengua de la Nació Catalana i s’ensenya sense fer pagar un sol euro a les escoles catalanes, i volen, tant ells com les seves filles i els seus fills, tenir un ensenyament en castellà, ho tenen molt fàcil! Que matriculin els fills i filles i ells mateixos en una escola d’idiomes on, previ pagament de la corresponent quota setmanal o mensual o anyal, els hi ensenyaran tot el castellà que vulguin!
Senyores i senyors emprenyadors i busca raons en qüestions de la llengua catalana: Catalunya és una Nació! I aquesta Nació té una llengua: el català! Qualsevol altre llengua que no sigui la catalana, a Catalunya s’ha de considerar com una llengua estrangera. A partir d’aquí, qui en vulgui aprendre una altra, ja he dit més amunt què ha de fer. I el qui no hi estigui d’acord que empri per marxar de Catalunya el mateix camí que va emprar per entrar-hi.
Senyores i senyors emprenyadors i busca raons en qüestions de la llengua catalana: si van a qualsevol país del món on es parli una llengua que vostès no saben o no coneixen; si volen subsistir i fer-se entendre amb tothom; per força hauran d’aprendre la llengua del país on pensen viure-hi! No els hi sembla?

Per què Catalunya, en qüestions de la llengua, ha de ser diferent o ha de tenir diferent tractament que França, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia o Rússia per citar-ne només unes quantes? Per què, segons vostès, Catalunya no és una Nació? No em facin riure! Saben perfectament que Catalunya fa més de mil anys que és una Nació! Molt abans de que Espanya fos Espanya, Catalunya ja era una Nació! Ho tenen ben entès això? El que passa és que persones com vostès, durant segles, sempre han cercat la manera de que no fos així. Sempre han vetllat per la primacia de Castella sobre Catalunya. Sempre han posat Catalunya sota el jou de Castella per les armes. Sempre amb violència. Perquè vostès no saben parlar. No saben dialogar. No hi volen saber res amb el diàleg entre nacions. van a la seva i prou! I la Història de Catalunya se la passen pel forro!
Però anem en camí de perdre Espanya de vista! De deslliurar-nos d’aquesta nació espanyola que cada dia més ens ofega i menysprea! Si no ens volen com a catalans; deixin-nos en pau d’una vegada! Catalunya, a vostès i tots els que pensen com vostès, no els necessitem per a res!
I si volen seguir parlant en castellà, vagin-se’n a Castella i a altres indrets on es tingui com a llengua oficial el castellà! Allà hi podran parlar tant com vulguin en castellà!

Publicitat

Jo també hi parlo en castellà quan visito Espanya, perquè reconec que estic en una altra nació i em considero una persona educada. Perquè és ben sabut, que persones estrangeres no catalanes, quan van de visita a l’Estat espanyol, segueixen parlant en la seva llengua i la majoria d’espanyols s’esforcen en complaure’ls! Per què els catalans i les catalanes sembla que tinguem l’obligació de parlar en castellà quan visitem l’Estat espanyol en comptes de poder expressar-nos en la nostra llengua i que les espanyoles i els espanyols facin igualment l’esforç de voler i poder-nos entendre? Però a casa meva, a Catalunya, no tinc perquè parlar-hi en castellà! I no em vinguin amb el que diuen les lleis sobre no sé què del bilingüisme, que aquestes lleis les han fet Governs espanyols: no els catalans! L’Estat espanyol sempre imposant! Sempre exigint! Sempre espoliant i sempre robant! Sempre menyspreant! Sempre dient mentides sobre Catalunya! PROU!!! Això s’ha de tallar de soca rel!

I callin! Callin d’una vegada! Marxin de Catalunya si tant els molesta haver de parlar en català i deixin-nos per sempre més en pau!
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut