Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Els “nous” Sometents Catalans.

|

- Publicitat -

D’un temps ençà, s’esdevenen als camps de conreu i d’arbres fruiters molts robatoris, tant de plantacions ja siguin de cols, carxofes o patates, com de qualsevol tipus de fruita, així com també “desapareixen” moltes eines i vehicles que es fan servir per conrear les terres, com per exemple algun que altre tractor o vehicle agrícola especial.
He llegit als mitjans i he escoltat per ràdio i vist a la televisió, que un nombre considerable de pagesos han format unes patrulles nocturnes de vigilància, per tractar d’enxampar els lladres que tot s’ho emporten. O, si més no, poder dissuadir-los i foragitar-los, o poder-los denunciar als Mossos d’Esquadra, si els troben, perquè, diuen, que quan se’ls necessita no apareixen mai i quan menys se’ls espera surten fins i tot de sota les pedres.
El que s’hauria de fer, donat a més que els pagesos defensen les seves terres i els seus negocis, és dotar a aquests pagesos de l’armament reglamentari que duien els antics Sometents de Catalunya: un fusell tipus “mauser” del calibre 7,92 o 7,62, amb les seves corresponents pintes de munició, i una pistola del calibre 9 mm parabellum llarg, amb un parell o tres de carregadors i capses de munició a plaer. Armes i munició que haurien de ser cedides pel “Ministerio de Defensa”, aprofitant que ara no hi guerres i s’estan podrint a les casernes, les armes. Apunto això, perquè és segur que cap comandament militar enviarà soldats a defensar els interessos dels pagesos, i menys dels pagesos catalans.
Evidentment, aquests nous Sometents haurien d’ostentar la categoria de personal civil. Vull dir que no haurien de dependre, com els antics sometents d’abans, de la Guàrdia Civil. Això sí, haurien d’estar del tot legalitzats, amb el seu permís d’armes per la tinença legal d’armament i les guies corresponents del fusell i la pistola, encara que aquestes haguessin estat cedides pel “Ministerio de Defensa”.
Aquests nous Sometents catalans, en comptes de dependre de la Guàrdia civil com els d’abans, haurien de dependre d’un president per a tot el territori català, amb autoritat suficient com per expedir els corresponents permisos i llicències, i passar revista de les armes cada quan s’establís el dia a fer-ho.
També se’ls hi hauria de concedir a aquests nous sometents catalans «Carta Blanca».
No crec que haguessin d’actuar gaire temps. Perquè en quan s’haguessin carregat un parell o tres de lladres, la resta de delinqüents deixaria d’actuar. “Anem que aquí ens la foten de ple”, seria la consigna entre ells, que els foragitaria del nostre territori. I feta la feina, es tornen les armes i la munició a la caserna de la qual haguessin sortit i a dormir tranquils al menys per una bona temporada.
Hi ha també la versió per a la defensa dels camps de tota mena, de les escopetes de caça carregades amb cartutxos de sal, per a disparar les quals no s’ha de tenir massa punteria, perquè la sal fot una escampada tan ample que, toqui on toqui, fot mal.
Sigui com sigui, quelcom s’ha de provar perquè acabin d’una vegada aquests robatoris a un col•lectiu de persones que a la terra hi deixen la pell cada dia i quasi es pot dir que la reguen amb la suor del seu front.

[soliloquy id=”226039″]

Publicitat

Opinió

Minut a Minut