Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Carod recolza Montilla

|

- Publicitat -

Aprofitant un dels viatges a l’estranger, per cert d’una eficiència sovint dubtosa, el vicepresident del Govern senyor Carod ha declarat que el lema de la manifestació li sembla “perfecte”, i el fet que la marxa de dissabte “pugui anar encapçalada per la bandera nacional del país és el missatge més potent i més fort simbòlicament al qual podem aspirar”.

Carod que des que va entrar al Govern ha tingut un paper molt trist (per molts, també abans d ‘entrar-hi), un paper sovint contrari a les intencions del seu partit, i sempre en una actitud de dama de companyia, ha recolzat al seu superior, en una demostració que manar de retruc suposa pagar el preu d’oblidar principis i promeses.

Publicitat

Omnium va començar a preparar ja fa molts mesos la manifestació del dissabte. Moltes entitats cíviques, moltíssimes, s’hi van ajuntar. Els partits van mantenir-se discretament silenciosos fins els darrers dies i no van participar en l’organització encara que ara siguin consultats com a participants.

El lema de «Som una nació: nosaltres decidim” ha de ser suficient perquè institucions, partits i persones decideixin assistir-hi o no. El que no val és que ara es vulgui, amb pressions de tot tipus, difuminar el missatge i tant se val si ho fan el President de la Generalitat o el president de l’associació de veïns de l’escala. No s’hi val, i prou.

Qui vulgui anar a la manifestació del dissabte, ho ha de fer convençut que el lema és exactament el que volem. La senyera, símbol del país, ha d’estar present milers de vegades a la manifestació però no pot fer el paper de devaluadora del missatge.

I si finalment manca algú darrera de la pancarta amb el lema serà llàstima, però la manifestació haurà jugat amb cartes netes i no marcades.  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut