Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Consells per no sentir-se sol

|

- Publicitat -

Arribes a casa després de la feina i et sens sol? La casa et cau a sobre? Tot i tenir molts amics i una família, et sents buit per dins?
 
A la vida hi ha moments molt difícils: sentir soledat és una experiència molt dura en la que tots hi hem passat en algun moment de les nostres vides. La soledat no es basa només en estar sol o sola, ja que moltes persones senten la necessitat de tenir un moment de soledat en el seu dia a dia.
 
El fet de sentir-nos sols va més enllà del simple concepte de no tenir al nostre costat una persona significativa, el transfons d’aquest sentiment té més a veure amb el que no hem pogut fer i voldríem fer. Quan sentim que ningú ens entén tot sembla que no té sentit. Què podem fer al respecte?

 
Alguns consells per no sentir-se sol:
 
Socialitza’t: el fet de conèixer gent nova i compartir converses interessants pot ajudar-te a sentir-te millor. Deixa a un costat la timidesa o la por i surt al món real a conèixer nous amics!
 
Descobreix la cuina: intenta buscar el plaer en la elaboració. Agafa’t el teu temps i prepara receptes especials per la persona més especial, TU MATEIX. Acompanya’t d’una música tranquil·la i serveix-te una copa de vi. Gaudeix de la preparació dels ingredients, de cada tall que facis. Cuinar sempre ens ajuda a relaxar-nos.
 
Fes alguna activitat: comença per sortir a l’aire lliure a dibuixar algun paisatge, pinta, esculpeix una figura, balla… allibera la teva creativitat i et sentiràs millor. Tenir una afició en la que deixis volar la teva imaginació i creativitat t’ajudarà a sentir-te bé i tranquil.
 
Dedica’t temps a tu mateix: sovint solem buscar la felicitat en coses materials, quan moltes vegades la felicitat es tracta de descobrir-la dins de nosaltres mateixos. Escoltar-te i conèixer-te pot et pot ajudar a saber què busques i què vols realment. Prova de buscar allò que et pot omplir de veritat.

Publicitat

Viatja: has pensat en sortir de la rutina i descobrir nous paisatges i cultures diferents a la teva? Viatjar i conèixer món pot fer-te molt feliç. Ja ho diu la dita “viatjar és l’únic que compres que et fa realment ric”, posa-ho en pràctica i veuràs com aquesta riquesa es converteix en felicitat. Una felicitat autèntica per a tu que farà que et sentis molt millor. A més de conèixer noves tradicions, viatjar comporta a conèixer gent nova.

Surt a caminar: sortir a caminar o fer alguna excursió gaudint del paisatge que ens brinda la mare naturalesa et pot ajudar a sentir-te feliç. Escull una ruta i deixa’t portar per el camí: el mar, la muntanya, els camps… La clau és que entris en contacte amb l’autèntica naturalesa. I si esculls una ruta llarga per una muntanya, sentiràs orgull al arribar a dalt, inclús pots prendre-t’ho com un repte!

Dóna-li un gir a la teva vida: si creus que la teva soledat deriva de l’absència de tenir al teu costat una persona estimada, surt a conèixer la teva mitja taronja. Si tens parella i tot i així et sents sola… potser ha arribat el moment de posar fi a la teva relació i començar de zero. Conèixer persones interessants i compartir un trosset de la teva vida amb ells pot arribar a fer-te molt feliç. No tinguis por de conèixer i deixar-te portar per la teva curiositat. Al cap i a la fi, la vida només es viu una vegada… GAUDEIX-LA!

Moltes persones inverteixen materialment i energèticament en varis aspectes per satisfer-se, però realment no s’aturen a pensar que potser la seva soledat deriva de la poca atenció que posen en elles mateixes. Amaga la por, fixa’t uns objectius i vés a per ells!

Espero que aquest article t’hagi donat idees per sentir-te millor i tractis de trobar “aquesta cosa” que et falta i encara no saps què és.
Bona sort!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut