Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Akita Inu, el gos que no m’abandonarà

|

- Publicitat -

Hola a tots!
 
Avui us vull parlar del meu futur acompanyant, si compartiu la meva afició, de ben segur que molts ja aneu acompanyats d’una mascota, i en el meu cas ja fa temps que busco un gos que m’acompanyi arreu on m’hagi de perdre, actualment trobo a faltar el meu vell amic, un preciós gos d'atura català. Després de informar-me sobre tot tipus de races, la meva decisió final crec que serà l’Akita!
 
Així doncs m’agradaria parlar-vos d’aquest nou amic. L’Akita Inu o també conegut amb el nom d’Akita japonès, és una raça que ve del Japó i que en el seu país natal es considera un tresor nacional. Ha sigut objecte de veneració com a símbol de bona salut i prosperitat.
 
 
Com és un Akita?
 
Els Akita tenen un caràcter reservat i tímid, es mostren tranquils i adopten una actitud calmada en moments d’estrès. La lleialtat que t’ofereix és la característica més destacada i forta. Tot i ser molt desconfiat amb els desconeguts, és un gos que no atacarà sense motiu, només davant d’una provocació. I aprofito per dir-vos també que és un excel·lent gos guardià.
 
El seu tracte amb els altres gossos ja és més complicat… L’Akita es mostra sempre dominant i encara que no busqui conflictes crearà enemics de per vida si se’l desafia. Des de petitó és molt important que el socialitzis amb tot tipus de races de gos i altres animals perquè no tinguem cap mena de problema quan sigui adult (que és quan probablement es mostrarà més violent).
 
L’Akita s’estima molt els nens petits i no dubtarà en protegir-los davant de qualsevol problema. És pacient amb ells i els cuida. Si tens ganes de gaudir de la companyia d’un gos intel·ligent i calmat, un Akita és la raça perfecta, però aquest gos el que busca és tenir un amo experimentat que li aporti la educació necessària.
 
Es tracta d’un gos que té molta força i de caràcter molt dur que pot intentar desafiar a persones dèbils per aconseguir ser el líder. Per això et recomano que si dubtes de les teves capacitats com a bon amo, optis per tenir un altre gos. Si per contra, creus que tens les capacitats i habilitats adients per educar aquest tipus de gos com cal i controlar-ne els seus impulsos, no ho dubtis ni un moment: tenir un Akita et canviarà la vida, la seva lleialtat i intel·ligència et deixaran sense paraules.
 
I si el que et preocupa és com cuidar-lo, ja et dic que d’entrada ha de ser el teu menor problema. T’aconsello que pentinis diàriament el seu pèl, especialment en les èpoques de canvi de pelatge. Ah! El que si que has de tenir present és que un Akita necessita almenys una dosis mitjana o alta d’exercici al dia, així que l’hauràs de treure a passejar dos cops al dia intentant que corri sempre una mica.
No s’hi val a dir que no tens temps… si vols que l’Akita et canviï la vida i et faci més feliç, has de cuidar-lo com es mereix! Valdrà la pena, t’ho asseguro!
 
Si vols indagar més en el tipus de cura que requereix aquest gos i en com és el seu caràcter pots trobar aquí més informació sobre el gos Akita Inu i estar plenament segur o segura de tenir-lo a casa. Jo t’animo a fer-ho, però sempre amb responsabilitat!

Quan en pugui gaudir de la seva companyia us compartiré la meva experiència!!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut