Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Sobre les Illes Lofoten a Noruega

|

- Publicitat -

Sents que portes massa temps seguint la mateixa rutina i tens ganes de trencar-la? Tots necessitem una rutina per notar una estabilitat i una seguretat a les nostres vides, però quants de nosaltres no pensem en trencar-la de tant en tant? Avui us parlaré del meu últim viatge a Noruega, concretament a les illes Lofoten, un escenari natural brutal, acompanyat de tranquil·litat, silenci i pau. Just el que necessitava.
 
Primer de tot, deixeu-me que us expliqui la interessant història que hi ha amagada al darrera d’aquestes illes. Antigament, les cabanes de les pintoresques illes Lofoten, situades a Noruega, estaven destinades a acollir als pescadors que anaven a aquestes illes durant la temporada de pesca. Avui, en canvi, estan encarades a l’allotjament, fet que fa que siguin una opció molt atractiva pel turisme que té previst viatjar a Noruega

Rorbu, és el nom que rep aquest encantador allotjament a les illes Lofoten i triomfa entre nacionals i estrangers a l’hora de planificar unes vacances diferents. Per part meva, la principal atracció del lloc és la pesca. Si ets un amant de la pesca, sigui en terra ferma o acompanyant als pescadors locals a bord dels seus vaixells, sentiràs que estàs al paradís. Però aquestes emblemàtiques illes són molt més que un bon lloc per pescar, ja que els acompanyen paisatges increïbles. Respecte als Rorbu, n’hi ha de més antics i de més moderns, amb unes comoditats brutals que no tenen res envejable a els més selectes hotels de Noruega.
 
Jo us recomanaria que us allotgéssiu als més antics, ja que són els que conserven l’essència de les cabanes dels pescadors, amb una sala i cuina al mateix espai, un bany molt senzill i un petit dormitori. Els més moderns, en canvi, van ser construïts a arrel de l’auge del turisme a les illes i per això solen ser més amplis i còmodes. Tanmateix, n’hi ha que disposen de serveis de luxe amb jacuzzi. Tots els Rorbu, compten amb un aïllament extra per fer front als llargs i freds hiverns noruecs, per el que fa que sigui una opció d’allotjament a tenir en compte durant tot l’any.
 
Degut a la gran popularitat d’aquestes illes, us aconsello que reserveu un Rorbu amb bastanta antelació, sobretot durant els mesos d’estiu boreal, especialment el juliol i l’agost. Els altres mesos de l’any sol ser més suau.
Referent al preu, les cabanes de pescadors de les illes Lofoten, solen llogar-se per una tarifa fixe per nit, independentment de la quantitat de persones que l’ocupin. Les tovalloles i els llençols s’abonen a part.
 
Sens dubte, si tens ganes de fer un viatge diferent i viure una gran experiència plena d’encant, et recomano que no t’ho pensis dos cops i agafis el vol per anar-te’n a conèixer la naturalesa de Noruega.
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut