Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Castell de Cardona, llocs amb encant de Catalunya

|

- Publicitat -

Per què estem constantment pensant amb el que hem de fer, amb el que no hem de fer, amb quants diners hem gastat o gastarem…? No ens mereixem trencar la nostra rutina i escapar-nos per sentir un “trosset de llibertat”?
 
El més trist és que no ens adonem de que en moltes ocasions, acabem sent esclaus de les nostres pròpies vides. La feina ens absorbeix molta part del temps que tenim i hauríem de valorar aquest temps com si fos or.
 
Escapar-se de la rutina del dia a dia, encara que sigui només per 2 dies i no gaire lluny, pot alimentar d’una manera molt enriquidora el teu estat d’ànim. Molta gent creu que no té energia perquè “treballa un munt d’hores”, però no considera la opció de quedar-se sense energia perquè perd la il·lusió i la motivació en tot el que fa. Rarament ens quedarem sense energia si estem feliços i motivats.
 
És tan fàcil com planificar-se un cap de setmana fora del teu escenari rutinari i avui us explico la meva última experiència al Parador de Cardona, un lloc perfecte per desconnectar, inspirar motivacions i expirar pressions.
 
Un lloc, que aconsegueix transportar-te a través del temps fins a l’edat mitjana. Es tracta d’un castell medieval fortificat del segle IX que encara avui conserva tot el seu encant.

Publicitat

 
La panoràmica del poble i les terres banyades per el riu Cardener que es veuen des de dalt de tot del Parador, es converteixen en el millor regal d’aniversari que es pot fer a algú. Per cert, no deixeu de visitar un dels miradors més emblemàtics del castell, a 'extrem nord. Tot i els numerosos cartells de perill, ja que el precipici es considerable, m'hi vaig voler acostar i així vaig perdre muntanya avall les meves Oakley. Així que si feu una excusió per les zones baixes del castell és possible que les trobeu! Ara toca comprar-ne unes altres i per els que estigueu en una situació similar us aconsello visitar aquest enllaç on estalviar una generosa quantitat: http://www.optilens.es/11-comprar-gafas-de-sol
 
A més de conservar l’encant del poble medieval, Cardona gaudeix del Parc Cultural de la Muntanya de la Sal, un recinte miner amb unes galeries interiors espectaculars que recomano visitar a tothom.

 
La meva estància al Parador de Cardona també es va convertir en el punt de partida ideal per fer rutes naturals per gaudir al màxim de la zona salvatge del voltant de Cardona, com els seus increïbles pantans envoltats de muntanyes amb personalitat. Això sí, s'ha de caminar! La zona disposa de rutes de senderisme ecel·lents i amb paisatges molt bonics, per això més val que us porteu l'equip i unes bones bambes, en el meu cas de grandes zapatos ja que faig els peus del yeti.

 
En definitiva, una experiència que em va fer viure dalt dels núvols durant uns dies, per aterrar amb més força i energia que mai. Tampoc intento que confonguem el desig amb la necessitat. Segons el meu entendre, “escapar-te de tant en tant” perquè ho desitges, és sa. En canvi, “escapar-te de tant en tant perquè ho necessites”, no.
 
Jo trio viure la meva vida amb intensitat i felicitat, i tu?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut