Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Què ens podem endur de l’habitació d’un hotel i què no?

|

- Publicitat -

S’acosten les vacances de nadal i dates en les que són molt freqüents els viatges, segur que molts de vosaltres esteu planejant alguna escapada. En aquest article d’avui vull transportar-vos en el moment de depressió quan és hora d’abandonar l’habitació de l’hotel i ens preguntem…. Què és el que ens podem emportar de l’habitació?

Si responem la pregunta des del punt de vista moral hostaler segurament només ens hauríem d’endur el bloc de notes i el bolígraf, articles purament publicitaris per ús personal. La realitat però és molt diferent, ja que ens solem endur tot el que hi cap a la maleta sense que ens puguem veure compromesos en una situació complicada amb l’hotel.

Publicitat

Quan ens allotgem a un hotel s’hi roba perquè com a clients ens sentim amb dret de fer-ho, s’ha pagat per un servei, i és possible que per la nostra ment passi la idea de recuperar el preu pagat durant la estància emportant-nos tots els objectes possibles. De la mateixa manera disposem de tota la intimitat possible per guardar de corma curada tots els articles possibles a la maleta, amb la seguretat de no haver de passar per un detecto a la sortida de l’hotel.

Importants cadenes hostaleres revelen que als seus establiments els allotjats s’emporten pràcticament de tot, des de la coberteria, els cendrers, les llums de lectura o bombetes o inclús alguns dels mobles i electrodomèstics. L'enquesta de hotels.com revela que el 71% dels usuaris s'emporta coses de les habitacions d'hotel, dades que revelen un autèntic problema per tot hostaler.

“Robar molt és pilleria, robar poc tonteria”

Fins a on arriba el límit de buidar les habitacions de l’hotel? Hi ha alguna norma establerta? Pot el propietari de l’hotel reclamar el preu dels objectes robats? Anem a tractar aquests temes i respondre aquestes preguntes!

 
Què ens podem emportar d’una habitació d’hotel?

Es permet carregar a la maleta els articles del bany sempre que siguin consumibles, és a dir, pasta de dents, sabó etc… La pilleria també arriba fins a aquest tipus de productes, doncs n’hi ha que tenen la idea de posar dins la maleta tots aquests productes cada nit esperant que el dia següent carreguin de nou els productes a l’habitació.

Els articles promocionals de l’escriptori també es poden considerar un regal, com poden ser el bloc de notes o la llibreta per ús personal. Inclús alguns hotels ofereixen objectes de valor que poden arriba a ser de gran utilitat en la rutina diària. Si et sembla poc pots veure que de bolígafs n'hi ha de molts tipus i de tots els rangs de preus aquí: https://www.creapromocion.com/es/4-boligrafos-publicitarios-baratos

El menjar i la beguda sempre que no siguin dins el minibar. Com tots sabeu el que hi ha dins el minibar es paga, però en algunes ocasions ens trobem hotels que ens reben amb fruits secs, fruita natural o inclús bombons i altres dolços, així com amb cava. La fruita és incòmode de transportar i ens pot genera un problema a la maleta, però els bombons i la xocolata poden ser un detall perfecte per la família si no et venen de gust durant l’estància.

Complements extra de regal per part de l’hotel. En algunes ocasions hi ha hotels que deixen a l’habitació objectes que identifiquen la seva marca o essència, considerats un regal pels seus clients. Aquests passen de de xancletes en hotels de platja de paradís, adorables ossos de peluix que decoraran les nostres habitacions de casa o detalls gastronòmics com vins o inclús oli.

 
Què és el que no podem emportar-nos de l’habitació d’hotel?

Les tovalloles definitivament no les podem posar a la maleta. Aquestes son les més desitjades per tots els qui s’allotgen a l’hotel, cosa que no els hi fa gens de gracia als propietaris dels establiments.

Un altre dels objectes que tampoc ens podem endur sons els barnussos. Sembla que hagin de ser d’un tipus de tovallola extra i de talla personalitzada si tenim en compte la freqüència amb la que s’arriben a robar.

L’empresa Glassur, distribuidor de productes i material per hosteleria, confirma que una de les peticions de molts hotels és la de serigrafiar missatges del tipus “Aquest objecte no es pot robar”. Amb aquest tipus de missatges es pretén evitar robaments, però els resultats no semblen ser massa eficients. Segons Glassur els productes més comprats pels hostalers degut als robaments són:

  • Tovalloles
  • Barnussos
  • Roba del llit
  • Vaixella

Les revistes, les sabatilles o les bosses de tela per la roba bruta, així com les cortines són altres dels objectes que no podem endur-nos de l’habitació d’hotel i que de forma més o menys freqüent la gent s’endú.
 

Els objectes més estranys que la gent s’emporta de l’hotel

Plataformes hoteleres de reserves han realitzat enquestes sobre aquest tema, descobrint els objectes més estranys que la gent s’arriba a emportar durant les seves vacances.
Entre els més comuns es troben les bombetes de l’habitació, els cendrers o les piles del comandament a distància.

Els més astuts arriben a passar nits boges a l’habitació per després torna a emplenar les ampolles del minibar amb aigua o altres líquids. Si us plau, s’ha de pagar el que es consumeix de forma responsable!
Entre els objectes més estranys i arriscats torbem des de obres d’art i objectes de decoració de l’habitació de l’hotel fins a intents de robo dels televisors i altres electrodomèstics com el secador o inclús les llums.

Tots aquests últims són un definitu excés, comporta’t de forma responsable durant el següent viatge i no t’emportis el que no toca de l’habitació!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut