Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

UNIFICAR POLICIES EN SUBDIVISIONS

|

- Publicitat -

Comencem siguen clars, ara mateix a Catalunya hi conviuen 4 cossos de policies, dos estatals i dos autonòmics, a part, de cossos i agències secretes; això fa que fer-los treballar junts, sota mateix decàleg i o forma treballar, duplicitats càrrecs, etc. Tenim 4 policies, cossos visibles al nostre territori; La Policia Nacional i Guàrdia Civil (cossos espanyols); i Mossos d’Esquadre i Policia Local (cossos autòctons de Catalunya ).

Masses cossos de policies, i o formes de pensar i o actuar, i masses caps que volen o voldrien manar. Primer proposo, i crec que a Catalunya, si majoria la veu ja com estat i o país independent i o s’hi acabarà, que es busqui manera de treure del territori català tots cossos policials estatals espanyols (policia nacional, Guàrdia civil, secretes, etc), i desprès unificar les policies catalanes.

Publicitat

Només hi hauria un gran gos de policia catalana, els Mossos d’Esquadra Central, i d’aquí anar creant branques, com: mossos esquadra seguretat ciutadana, medi ambient, terrorisme, fronteres, delictes econòmics, etc, tots depenen de forma piramidal, d’un únic gran jefe i forma i o procediments de treball, és a dir, és abaratir costos ( menys càrrecs, menys pèrdua de temps, etc ), i per altre costat aportaria una major eficàcia i rapidesa d’actuació,ja que tot anirien a una, i sota un comandament.

Tot és unificar, i és com el símil o metàfora de james bond u casablanca, com tenir un telèfon vermell, a través del qual una persona i o entitat controli a tots policies, i no tenir com ara masses cadenes de mando, que només és pèrdua de temps, cal agilitzar i fer més eficaç la policia.

Unificar, sí clar, per això, Sels hauria de fer formació constant on tothom ( tot policia ) tindrà un mínim de formació, com eina prevenció i o saber com actuar tots per igual; no com ara passa, dels 4 cosos policials visibles ( apart secrets, etc ),cada cos té formació pròpia, convenis,etc; i de la manera que proposo jo, només un cos policial, només un conveni. No pot ser que, un policia faci mateix – equivalent lloc de treball ( en cadascú cosos policials ), per exemple que un policia local ara cobra més que un mosso d’esquadra, i així extensible.

No cal dir que, caldria unifica uniformes, compartir vehicles així s’aprofita més el parc mòbil policial, no com ara tantes policies i tots tants cotxes, que molts estan parats i o només donen voltes per fer algo, quan per ciutat, per exemple, poden anar a peu, o inclòs en bicicleta. Unificació, és només un cos policial, més control, més econòmic, més preparat físicament i formació, etc per tant, aquí la meva proposta, i si voleu més idees, o compartir un diàleg, ja ho sabeu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut