Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

QATAR, UN DELS AMOS DEL MÓN

|

- Publicitat -

Normalment la societat determina que un país és ric o no, segons la seva industria, crear productes i o serveis per vendre’s, però hi ha països, com ara és el top, parlem de Qatar, un país que viu del petroli, que els raja sense parar.

Ara per ara, és una de les grans potències mundials econòmicament parlant.

Publicitat

Per mi, les grans potències del món, la primera és la XINA i després potser podria venir Qatar, aquests són dos colossos que poden comprar deutes, invertir on vulguin i el què vulguin, etc, és a dir, tenen tot el que es necessita per poder posicionar-se en el món.

El perill de Qatar és que depenen exclusivament del petroli, i en canvi la Xina té una economia més variada, i o segura, dins el context de continuïtat. Però penso que és una economia molt volàtil, imagineu, si ara els cotxes passen a funcionar amb només electricitat, gas i o aigua; de què li serviria tenir tant petroli a Qatar ¿

Haurien de baixar més d’un 90% potser de la seva producció, i entraria en un gran i greu procés de retrocés econòmic. Per tant, pel que us he explicat, podríem dir que l’economia de QATAR, pot acabar essent una bombolla que els pot explotar als dits.

L'única solució tenen i no és gent fàcil crear teixit industrial, com per exemple el de Catalunya, però pel que es veu, viuen massa del petroli. Ara intenten serveis, i per avorriment creen clubs esportius, patrocinen de tot i més, però és molt difícil creure que per exemple Qatar tingues un 80% de la seva economia depenent de petits negocis i o petites empreses que fabriquin i venguin de tots amb origen QATAR.

Realment torno a dir, els agrada massa guanyar molts diners i ràpid a través del petroli, menjar-li terreny al mar per edificar cases etc, però potser, mai s’acostumarien a un suposat creixement molt més lent, i si creessin productes, la distància i el clima que tenen, quasi impedeixen tenir bona agricultura pròpia si volguessin, i així podríem posar més exemples.

Visió futur ¿ qui sap, ja que el futur sempre és incert, i l’economia depèn de molts factors i estaments de la societat, recordeu, si tots vehicles de mica en mica deixen d’emprar derivats petroli, que seria de l’economia de QATAR, i altres països que també viuen de petroli?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut