Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

TERRORISME – FINALITATS

|

- Publicitat -

Terrorisme, per mi per definir-ho clar, l’origen és fer mal perquè si, però els últims anys, es fa servir la fórmula de terrorisme, per pressionar estats, fer xantatges, i marcar terreny.

La diferència és que uns maten per pressionar, i altres pressionen sense matar, i també miren d’aconseguir allò que volen.

Publicitat

Per tant, el dilema més gran, és qui dirigeix i o mana aquests diferents tipus de terrorisme i o qui els subvenciona i o a canvi de què, si s’escau la situació? A Espanya hi ha ETA, i Catalunya hi va haver Terra lliure.

Terra lliure lluitava per uns ideals, amenaçant però buscant morts, bé un diuen que inesperat. Pujol, no tot ho va fer malament, va ser capaç d’acabar amb terra lliure, llavors com és que no es poc acabar del tot amb ETA ? No interessa ? ETA va més enllà ?

Terrorisme polític, uns molts morts i atemptats i altres 1 per exemple ? ETA, és més una organització criminal, o així diuen ha funcionat o funciona; en canvi Terra lliure, era més per lluita ideals i per un país, i per aconseguir ser escoltats.

Hi ha molts terrorismes, uns maten i altres no; amb raons o no segons ells, però que no vol dir tinguin raó ni dret a robar vides. Potser, s’haurien de crear alguna paraula per diferències organitzacions criminals i o que no els fa res matar i molt per fer xantatges, etc; al contrari que grups si bé armats i o petits que no busquen matar, sinó ser escoltats dins l'opressió de dictadures i o similars.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut