Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Dia de les Seleccions Catalanes a Reus

|

- Publicitat -


Des que l’any 1987 es va reprendre la reivindicació per un Comitè Olímpic Català i per al reconeixement de les seleccions catalanes, i fins a la data d’avui, mai no s’havia organitzat res més important i alhora normal sobre aquest tema que aquest II Dia de les Seleccions Catalanes que tindrà lloc a Reus entre el 8 i el 10 de juny.

Publicitat

 

Res més important perquè reuneix la participació de moltes federacions catalanes i de les seves seleccions fins a sumar un total de més de 800 esportistes en un conjunt de partits i exhibicions que duren més d’un dia; i res més normal perquè es fa en una ciutat com Reus, una ciutat gran, amb el suport i la col·laboració plena del seu ajuntament i amb el suport lògic i decidit del propi govern del país a través de la seva Secretaria General de l’Esport, un fet que només en la primera edició del Dia de les Seleccions s’havia produït.I res més normal també, perquè la primera emissora de ràdio del país en farà un programa en directe. Normalitat perquè no es reivindica sinó que es mostra, s’ensenya i s’exhibeix allò que ja tenim, com són seleccions esportives d’alguns esports, és a dir, esportistes que a data d’avui i de forma habitual, es preparen, s’entrenen i juguen defensant els colors de la selecció del seu país, Catalunya.

 

Reus serà una festa esportiva, a Reus hi veurem jugar seleccions catalanes, oficials i reconegudes, contra rivals com Anglaterra, Marroc, Itàlia i Euskadi, però a Reus també participarem d’activitats esportives com el Pitch and Putt, les Bitlles, el Corfbol, el Rugbi i molts altres.

 

Si hem arribat aquí, amb constància i esforç i amb renovat compromís, ben segur que un dia no molt llunyà celebrarem la participació de la nostra selecció als mundials de futbol, bàsquet, atletisme i natació. I serà normal, i serà una festa com la dels dies 8, 9 i 10 de juny a Reus. Us hi espero.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut