Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’esperada transposició

|

- Publicitat -

La falta de transposició per part de l'Estat Espanyol de les directives de contractació administrativa, ja comença a fer estralls.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha denunciat a l'Estat espanyol davant la Unió Europea pel retràs injustificat de la transposició a l'ordenament jurídic espanyol de les diferents Directives comunitàries, les quals han exhaurit el seu termini des del mes d'abril d'enguany (i el que queda!).

Publicitat

No podem donar l'esquena a l'avenç i el progrés que suposen aquestes Directives per l'ordenament jurídic espanyol en matèria de contractes públics. Per això, són molts els perjudicis que està causant la passivitat del legislatiu, si bé és cert que la situació i la incertesa política és abrumadora.
El legislador ha tingut molt temps per incorporar aquesta normativa europea, desprestigiant i menystenint una regulació que aporta millores socials, mediambientals i d'accessibilitat en la contractació de les Administracions Públiques de tot l'Estat, una aportació de primer ordre també per la millora de la inclusió i els drets dels sectors socials més vulnerables.

Res fa pensar que siguin pocs els sectors socials i empresarials que recorreran a les instàncies comunitàries per a reclamar allò que és seu. La contractació adminsitrativa és un dels fronts més importants i urgents de l'Estat Espanyol, una llei fonamental que ha de regular les relacions público-privades, un estadi que no podem abandonar. Qualsevol iniciativa encaminada a accelerar aquest deure inalienable del legislatiu serà vist amb bons ulls, sense perdre de vista la imatge d'incertesa, inseguretat jurídica i inestabilitat que genera l'Estat Espanyol davant la comunitat internacional.

Més val que es conformi el poder legislatiu ben aviat sinó volem respondre, tots plegats, per aquest Estat incomplidor.
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut