Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

MAS, DIMISSIÓ!

|

- Publicitat -
Cap nació digna permetria aquests tripijocs del seu president. Esperem que Catalunya no sigui una excepció i finalment se li parin els peus. Si no és així, podem donar per acabat el joc.
No ho puc negar, soc un total escèptic del personatge des que a traïció va pactar secretament amb Zapatero la rebaixada de l´Estatut que el Parlament i el poble de Catalunya havien referendat. Des de llavors la seva trajectòria política mai ha decebut l´opinió que en tinc d´ell. Però cada cop la fa més grossa abusant de la bona fe i de la necessitat vital que en té la ciutadania de confiar en el seu lideratge. Hem de reconèixer-li el do de l´entabanament del que n´és un superdotat malgrat algunes veus el tinguin per “estadista” i fins i tot d´altres el penedeixin per les preteses dificultats que passa en el seu penós “viatge a Itaca”. Quan creixerem? Quan ens atrevirem a anomenar les coses pel seu nom?
 
Què hagués passat si el Sr. MAS, en lloc d´abaixar-se els pantalons precipitadament abans de rebre la carta de RAJOY s´hagués esperat per saber-ne la resposta sobre les demandes que Catalunya li feia? De moment el Sr. MAS ha impedit que la prevista negativa de RAJOY a les demandes catalanes quedés en evidència i embrutis més la seva imatge internacional i ho ha fet a canvi de donar una lamentable i patètica imatge de debilitat de Catalunya al món. Ens hem de preguntar quins pactes han sorgit d´aquestes reunions secretes amb RAJOY en els últims dies i que han fet possible aquesta malifeta de MAS.  La qüestió evident és que s´ha alineat amb l´enemic polític de Catalunya afavorint-lo tot i facilitant-li una via de sortida airosa davant el conflicte latent que manté amb la corrent Independentista catalana i salvant-lo davant l´opinió internacional que està a l´expectativa dels esdeveniments. Ja s´encarrega MAS de cobrir les espatlles de RAJOY i fer-li la feina bruta amb la seguretat que el poble català s´ho empassa tot.  Això sí, segueix repetint maquinalment que la “consulta” es farà i que no ha retrocedit ni un mil·límetre. I no dubto que ell vulgui que la “consulta” es faci, sota quins paràmetres, en quines condicions i quan és quelcom que encara sembla que no té pactat amb el seu soci RAJOY. No cal ser massa avesat per imaginar el tipus de “consulta” totalment desnaturalitzada i no vinculant a que ens haurem d´enfrontar si a la fi ha de sorgir del tenebrós tàndem RAJOY-MAS i no pas de la voluntat sobirana del poble català.  
El tacticisme del nou full de ruta que ara ens regala, jo en dic pobre guió de la segona part del bodevil i que no té altre finalitat que  una programada i constant desactivació de l´Independentisme sense que el govern espanyol ni tant sols s´hi vegi implicat ni obligat a donar respostes negatives oficials al respecte de les pretensions que Catalunya reclama. En MAS fa i desfà. Manipula i enganya la ciutadania i partits de l´oposició que, tret d´ERC per el moment, se´n desmarquen poc a poc en constatar que en mans de MAS el projecte sobiranista és simplement manipulació i fum. 
Espanya pot respirar tranquil.la, a hores d´ara  RAJOY hi te un bon aliat-soci en el Sr. MAS que li treu les castanyes del foc, del mateix foc que MAS per un costat aviva a Catalunya i per l´altre apaivaga a Madrid tot jugant a dues bandes i pretenent treure´n rèdit polític d´ambdues. No calen comentaris sobre aquests tipus de pràctiques en la política, qualsevol hi pot trobar l´adjectiu adequat per definir-les. El preu a cobrar per MAS a RAJOY el pagarem car els catalans.
Bé, i Catalunya?. A Catalunya hi han partits Independentistes com ERC que mai s´alinearien amb l´enemic polític espanyol, que no tindrien por ni recança en enfrontar-se a la legalitat espanyola que ens subjuga i quina seriositat i compromís Independentista és ben contrastat i garantit. Com que el temps juga molt en contra de les aspiracions catalanes i davant la persistent inoperància de MAS només ens resta exigir la seva dimissió t i que deixi pas als qui de veritat volen portar Catalunya a la seva Independència. De moment, un any perdut de legislatura i el més calent a l´aigüera. Si  Catalunya fos una empresa MAS el director i els inversors els ciutadans, ja l´haguessin fotut fora per incompetent i deslleial. Dignitat, senyors, dignitat!
Disculpes per l´auto-cita del meu l´article publicat abans de les penoses declaracions radiofòniques de MAS a Catalunya Ràdio..
 

MAS amenaça concloure la legislatura, (tres anys i mig més amb MAS “de lo mismo”). – Josep M. Torres – Blogs de l'indirecte!cat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut