Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

“Zoquetes” opressors

|

- Publicitat -

Desenganyin-se, no hi haurà Concert pel federalisme. Pere Navarro i Joan Manuel Serrat no s’han posat d’acord per omplir el Camp Nou –i pagar el lloguer. Sembla ser que hi ha una causa que ho fa impossible: indigestió. Quan amb la canícula els corrents interns del PSC procedien al desglaç, apareix Quim Nadal acceptant la proposta de l’alcalde de Girona –Carles Puigdemont (CiU)- per presidir el Pacte Local pel Dret a Decidir, i ja tenim el profeta de Terrassa amb sals ENO al llit. I, és clar, amb aquest mal de ventre, a la que ha aparegut Montoro a l’estil “Ola, 1,58% de déficit, o k ase? Acatais o os intervenimos o k ase?” el gripau que s’ha hagut d’empassar per amor al federalisme, li ha provocat una explosiva barreja estomacal que ha fet que hagin hagut d’estirar cap amunt amb força la creu de la marioneta per aixecar-lo. “Acatar, acatar, acatar” sembla que deia en deliris.

Publicitat

Bé, més enllà d’aquesta previsible reacció, sembla ser que Mas i Junqueras ja n’han parlat, i el segon ha demanat accelerar el procés al primer. És factible i raonable. Ara no estarem esperant una eternitat a que Rajoy respongui una carta dient “presente ud. esta propuesta en el Congreso” o bé “sólo dialogaré sobre aquello que entre en los parámetros constitucionales”. Els de la Via Bàltica van fer la Cadena Humana a l’agost, i la primavera següent ja eren independents. Suposo que per això la Carme Forcadell demana que el referèndum es convoqui màxim a finals de maig de 2014. Cada dia que passa hi estic més d’acord. De motius ens en sobren, i a diari. I no ens cal recórrer a Bárcenas i el xou que s’ha viscut avui al Senat: Saben que avui mateix s’ha sabut que la Biblioteca Digital Española no inclourà llibres en català, de les 200.000 llicències que ha adquirit? Sí, aquesta que també hem pagat entre tots, com també els 887 milions gastats en armes. 887.000.000€!

Però d’aquest darrer tema, que s’ha tractat immediatament després de la compareixença de Rajoy, gairebé ningú n’ha dit res. Ah! En aquell moment la sala del Senat, que ha tingut l’aparença mediàtica d’útil per un dia, estava quasi buida!

Ja que he perdut bona part del matí seguint la compareixença de l’hecto-plasma, deixin-me fer unes ràpides observacions: en primer lloc crec que cal reconèixer que vist l’espectacle, va ser ahir més explicatiu Mas que avui Rajoy –que no ha dit res de res “#salvoalgunascosas”. Per altra banda, m’he fixat que gairebé tots els diputats del PP homes anaven amb americana blava, inclús Duran i Lleida que portava una de blau llampant, amb corbata quadriculada blanc-i-blava. Curiós, perquè el massatge que li ha fet en el seu discurs ha estat d’aquells de “final feliç”. M’ha agradat la contundència de Coscubiela i de Bosch. “Presidente corrupto” i “marciano” o “zoquete” són adjectius escaients per un personatge que segons sembla, ha resultat finalment ser un “zoquete”. L’únic adjectiu que de moment s’ha pogut demostrar del tot del tot amb fets testimoniats per tothom. I aquest és el president del regne que ens oprimeix!

(#findelacita) <- (NO leer).

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut